Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας

Τηλεφωνική Επικοινωνία

23810 22852

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Χαιρετισμός Προέδρου
Δ.Σ.Ε.

Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ.Ε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας ιδρύθηκε με αναγκαστικό νόμο το έτος 1923. Μέχρι το 1963 στεγάστηκε στην Έδεσσα, σε μισθωμένο γραφείο επί της οδού Δεμενοπούλου 4 και από το 1963 έως και σήμερα στεγάζεται εντός του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, σε μισθωμένο ακίνητο από το Πρωτοδικείο, επί της οδού Βεροίας 2, στο οποίο βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίας του, ήτοι το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία, το Ειρηνοδικείο καθώς και η Υπηρεσία ανηλίκων. Μέχρι το 1963 και το 1985 αντίστοιχα, στον ΔΣΕ ανήκαν οι δικηγόροι Βεροίας και Γιαννιτσών, οπότε και ιδρύθηκαν τα αντίστοιχα Πρωτοδικεία. Ο ΔΣΕ, είναι από τους παλαιότερους Συλλόγους της χώρας και αποτελείται από δικηγόρους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας καθώς υπάρχουν και τα Ειρηνοδικεία Σκύδρας και Αλμωπίας που υπάγονται στο Πρωτοδικείο Έδεσσας. Ο ΔΣΕ είναι μέλος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην οποία και συμμετέχει ανελλιπώς. Ο πρωταρχικός ρόλος κάθε Δικηγορικού Συλλόγου, που αποτελεί τον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας είναι η βελτίωση του θεσμικού ρόλου και κύρους του δικηγόρου. Ο ΔΣΕ με τις παρεμβάσεις του, λειτουργώντας πάντα θεσμικά, στα πλαίσια του κώδικα περί δικηγόρων, έχει ως πρωταρχικό στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών στα μέλη του. Τα τελευταία έτη, συμβαδίζοντας με την ψηφιακή εποχή, προσαρμόστηκε και χρησιμοποίησε τις ηλεκτρονικές εφαρμογές (έκδοση γραμματίων, ψηφιακές υπογραφές, e-κτηματολόγιο, σεμινάρια κλπ), αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες του.

Στα χρόνια που ακολουθούν, η δικηγορία θα αλλάξει έτι περαιτέρω και ο μόνος σύμμαχος μας είναι ένας διεκδικητικός, οργανωμένος, λειτουργικός, πιο αποτελεσματικός και πάνω απ΄ όλα φιλικός προς τα μέλη του Σύλλογος, όπως ήταν πάντα- με την ευχή να συνεχίσει και στο μέλλον- συμπαραστάτης στην άσκηση του απαιτητικού λειτουργήματος μας, πάντα εντός της κοινωνίας, με στόχο και τη συμβολή του στη σωστή απονομή της δικαιοσύνης που «παρά το ό,τι βάλλεται πανταχόθεν» εξακολουθεί να αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της Δημοκρατίας μας.

 Πρόεδρος του Δ.Σ. Έδεσσας

 Λεμονιά Κ. Γαϊσίδου

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει μια καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, αποδέχεστε την χρήση των cookies.